De Natuur in Huis

Aquarium- en terrarium vereniging voor Alphen aan den Rijn en omstreken.

MEEDOEN

De Natuur in Huis is een actieve en gezellige vereniging. Onder onze leden tellen wij zowel ervaren als beginnende aquarium liefhebbers. Voor hulp in raad en daad kan elk lid steeds bij de anderen terecht.
Wij hebben elke tweede dinsdag van de maand een bijeenkomst in activiteitencentrum ‘Westerhove’. Vaak komt er een spreker, maar we doen ook veel zelf. Onze vereniging maakt deel uit van district Zuid Holland Noord. Een actief district waarin de verschillende verenigingen goed samenwerken. Elk lid van De Natuur in Huis is automatisch ook altijd welkom bij de andere verenigingen in het district. Welke verenigingen dat zijn kunt u lezen op dzhn.nl

Lid worden
NBAT

Samen staan we sterk en onze vereniging is dan ook aangesloten bij de Nederlandse Bond voor Aquarium en Terrarium verenigingen NBAT. NBAT verzorgt de officiele, landelijke,  aquariumkeuring. Bij het hobby lidmaatschap van NBAT krijgt u tevens de digitale uitgave ‘Het Aquarium’. U kunt tegen geringe meerkosten ook kiezen voor de papieren versie.

NBAT
DE AQUA SPIEGEL

Ons verenigingsblad, dat we digitaal aan onze leden  en andere belangstellenden toesturen. We zijn er trots op en er staan er een heleboel on-line. In de Aqua Spiegel staan artikelen die de redactie voor u heeft verzameld. En natuurlijk de agenda met aankondigingen van wat we gaan doen op de komende bijeenkomsten. Behalve de Aqua Spiegel verzorgen wij ook, kort voor elke bijeenkomst, een nieuwsbrief met een herinnering dat er een bijeenkomst gepland staat, en wat er voor die avond is georganiseerd.

Naar de nieuwste Aqua Spiegel

€20,- per jaar

CONTRIBUTIE DE NATUUR IN HUIS 

€16,- per jaar

CONTRIBUTIE NBAT

€25,- per jaar

ABONNEMENT ‘HET AQUARIUM’

De voordelen van het lidmaatschap

Hulp

Onze leden staan voor elkaar klaar als er eens iets niet helemaal goed gaat of als er om andere reden enige hulp zeer welkom is. De vereniging heeft een technische commissie die klaar staat met raad en daad.

Kennis

Binnen onze vereniging is een heleboel  praktijkervaring aanwezig. Die kennis delen we graag met elkaar. Op de verenigingsavonden natuurlijk, maar ook via ons verenigingsblad de Aqua Spiegel. 

Naar het Aqua Spiegel archief

Planten en materialen

Als er na het snoeien planten overblijven dan is het een goede gewoonte die mee te nemen naar de vereniging. Er is altijd wel iemand die ze goed kan gebruiken.
Ook voor het lenen van bijvoorbeeld een UV lamp of een filter kunnen onze leden bij elkaar terecht. En zo af-en toe houden we een veiling, soms ook samen met de andere verenigingen in het district.

FOTO ALBUM

Tijdens de huiskeuring en  bakkenschouw worden er heel wat foto’s gemaakt. In ons foto-album treft u een aantal van die foto’s aan.

FOTO-ALBUM

Artikelen

Wij hebben een aantal artikelen die we voor de Aqua Spiegel hebben geschreven, ook gepubliceerd op onze website. Via het menu rechtsboven kunt u meteen naar de artikelen uit een bepaalde categorie gaan.

ARTIKELEN
DISTRICT ZUID HOLLAND NOORD

Onze vereniging werkt nauw samen met de andere verenigingen binnen het district Zuid Holland Noord.In districtsverband organiseren we onder meer de districtskeuring en aansluitend de daarbij behorende uitslagavond. Op zo’n uitslagavond presenteert de keurmeester de mooiste aquaria (en terraria) die binnen het district te vinden zijn en deelnamen aan de keuring. Andere activiteiten die georganiseerd werden in districtsverband zijn:
– De grote Aquaveiling.
– Een promotie stand op Vivarium.
– De KIEK, een presentatie van aquaria uit het district die (nog) niet meedoen met de districtskeuring.
etc…

Naar de website van DZHN

WIJ VERZENDEN EEN NIEUWSBRIEF !