Ludwigia sp. ‘Rubin’ vermeerderen

Vermeerderen

Ludwigia sp. ‘Rubin’ is een zeer fraaie, intens rode Ludwigia. De meeste Ludwigia’s zijn eenvoudig te vermeerderen door een tak af te knippen en de top opnieuw in de bodem te steken. Helaas maakt deze soort maakt niet zo makkelijk nieuwe wortels aan.

Het beste is, om een tak af te knippen, precies onder een plek waar er luchtwortels zijn gevormd, zodat de afgeknipte top al wortels heeft. Dan kan je die nieuwe top in de bodem steken, en omdat hij al wortels heeft, zal hij probleemloos aanslaan en gaan groeien.

Veel stekken ineens

Wil je een heleboel nieuwe stekken, dan kan je een tak langs het wateroppervlak laten doorgroeien. Er zullen dan uit elke bladoksel zijtakken komen, en bovendien komen er op die plaatsen ook luchtwortels aan. Als de zijtakken krachtig genoeg zijn, dan haal je de hele tak uit het water, en snijdt de hoofdstengel door tussen de zijtakken in. Je hebt dan een hele bos mooie, krachtige stengels, voorzien van wortels, die zeker zullen aanslaan.